Mededelingen
Agenda
Vandaag jarig
Folmer Andringa
Nieuwsoverzicht
ALGEMEEN

24-4-2024
Mooi aanbod: Hockeyclinic voor basisscholen!
 
Afgelopen seizoen hebben we extra geïnvesteerd om de contacten met de basisscholen zélf weer op te pakken en Hockeyclinics aan te bieden. 
Voor de club een manier om de jeugd van Joure en omgeving kennis te laten maken met onze mooie sport. Voor de basisscholen is het fijn om hun sportlessen eens op een andere manier in te vullen.
Het doel was om dit seizoen voor 3 scholen Hockeyclinics te organiseren en dat lijkt te lukken! Nu de contacten gelegd zijn, willen we graag dat de hockeyclinics een jaarlijks aanbod binnen de sportlessen gaat worden. Voor volgend seizoen kunnen we dan aan meer scholen uitnodigen om kennis te maken met hockey.

Op dinsdag 21 maart heeft Albert Jan de groepen 5 t/m 8 van de Twa Fjilden ontvangen. Op 10 april heeft Gerda Sinnema de groepen 4 t/m 8 van de Wumkesskoalle op bezoek gehad. Beide hebben er een sportieve en gezellige middag van gemaakt en het enthousiasme voor hockey is aangewakkerd!


 

24-4-2024
We zoeken een nieuw lid voor de Wedstrijdcommissie!
 

Vanaf komend seizoen zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger voor de wedstrijdcommissie. Iets voor jou?

 

Wat doet de wedstrijdcommissie?

De wedstrijdcommissie houdt zich bezig met het plannen, wijzigen en afgelasten van hockeywedstrijden.

 

Per competitieseizoen maak je 3 keer een wedstrijdplanning voor de thuiswedstrijden van Stix, in augustus, oktober en februari. Deze planning deel je met de club zoals de coaches, technische commissie, arbitragecommissie en kantinecommissie. Mocht er onverhoopt een wijziging in de planning plaatsvinden, bijvoorbeeld door slechte weersomstandigheden of door te weinig spelers, dan voer je een wijziging door na overleg met de coach, bond en de tegenpartij.

 

Waarom de wedstrijdcommissie?

Via deze functie leer je de club, de leden en vrijwilligers goed kennen en het is een zeer leuke manier om bij hockey betrokken te zijn zonder op het veld te staan. Het uitvoeren van de taken van de wedstrijdcommissie kost je wekelijks gemiddeld een 1/2 uur, soms minder en soms net iets meer. Je kunt de taken geheel vanuit huis doen en deels in je eigen gekozen tijd.

 

Lijkt het je leuk of wil je meer weten?

Neem dan contact op met Lucienne van der Meer ([email protected]) of Joke Kramer-Beetstra ([email protected])

 

12-4-2024
Vriend- en vriendingtraining een groot succes
 
Regelmatig worden bij onze club vrienden- en vriendinnentrainingen gegeven. We zijn een echte familieclub, waarbij het ook fijn is als de vrienden en vriendinnen op een laagdrempelige manier kennis met onze mooie sport!

Vrijdag 12 april was het weer zover. Er was een grote opkomst en de kinderen hebben genoten van de club, het samen sporten en de gezelligheid. Er hebben zich ook alweer een aantal jeugdleden aangemeld. Al met al een groot succes!


 

2-3-2024
Het veldseizoen is weer begonnen!
 
Zaterdag 2 maart is de winterstop officieel voorbij en is het veldseizoen weer begonnen. De zaterdag begon goed met prachtig weer, 5 thuiswedstrijden én met goed resultaat: 3 gelijk, 1 gewonnen en 1 verloren. 
Vanaf nu is er elk weekend wel weer een mooie wedstrijd te bekijken. Kom eens langs en wie weet pak je ook een lekker zonnetje mee zoals afgelopen zaterdag! 

12-2-2024
Wedstrijdavond Trimmers
 
Op maandagavond 12 februari jl. was er weer een wedstrijdavond voor de Trimmers. De Meeuwen T1-Mix en HMHC T1-mix kwamen langs. In de wedstrijden van 30 minuten werd er fanatiek hockey gespeeld en na afloop was daar de gezellige nazit. De trimmers kijken met tevredenheid terug. De winst in in de slotwedstrijd heeft daar natuurlijk aan bijgedragen! 

 

11-2-2024
Afsluiting zaalseizoen met familie-training
 
De zaalcompetities zijn afgelopen en wat hebben de Stix-teams het goed gedaan!   

Om dit met een glimlach af te sluiten, werden alle coaches, ouders, broers en zussen van MO12 tot en met MO16 van harte uitgenodigd om mee te doen met de laatste training.Dat training was gezellig en leerzaam. Met dank aan Albert Jan, die dit op een leuke manier heeft opgezet. De wedstrijd was ook gezellig, maar vooral fanatiek! Bedankt TC voor dit leuke initiatief. Al met al een mooi slot van het zaalseizoen!

 

7-2-2024
Apres Ski Party
 
Op 3 februari organiseerde JHC Stix een After Ski Party voor de hele club.

Vanaf 16.30 uur kwamen de jongste teams en de ouders binnen in passende kleding. De jeugd was vooral buiten te vinden op de hockeyvelden. Ze hebben zich prima vermaakt met knotshockey. Natuurlijk werden de ouders ook uitgedaagd voor een wedstrijdje.Vlak voor het eten was de uitreiking van de Grote Club Actie 2023. Er is ruim € 1.100 opgehaald. Een prachtig bedrag voor de club. Hartelijk dank aan al onze verkopers! De deelnemers die meer dan 25 loten hebben verkocht kregen een mooie medaille van de Grote Club Actie. Daarboven op kregen de 3 topverkopers een tegoedbon van Sporthuis Glas en is er een hockeystick verloot onder alle verkopers. Gefeliciteerd allemaal!

Dit was een feestelijk opmaat naar het stamppottenbuffet. Dat was heerlijk en uitgebreid, met dank aan Roelof en Marije.

Het rondje muziekbingo zorgde voor extra feeststemming. De muziek uit de After Ski playlist werd luidkeels meegezongen!

Zo langzamerhand vond er een wisseling plaats tussen de vertrekkende jeugd en de aankomst van de meer volwassen teams.

Al met al kijken we terug op een gezellige en geslaagde After Ski Party.
Hartelijk dank Mathilda, Marije en Lucienne voor de organisatie!