Mededelingen
Agenda
Nieuwsoverzicht
ALGEMEEN

12-5-2019
bericht van de voorzitter: STIX rookvrij vanaf 18 mei, familietoernooi zondag 16 juni en kennismakings training op 23 mei
 

Geachte leden en ouders/verzorgers van leden,

 

Graag uw aandacht voor een aantal zaken:

 

JHC STIX rookvrij

 

Op de afgelopen ALV is besloten dat ons hockeyterrein op training- en wedstrijddagen rookvrij wordt.

Vanaf aanstaande zaterdag 18 mei is het zover. Rond het veld zijn er een aantal borden geplaatst die daarover blijvend informeren. Om 10.00 uur zal het D2-team de rookvrij-vlag hijsen. Daarmee is JHC STIX officieel rookvrij!

Om dit luister bij te zetten worden de gehele dag rookvrij-brownies uitgedeeld, zolang de voorraad strekt uiteraard. U bent van harte uitgenodigd.

 

Familietoernooi op zondag 16 Juni

 

Het familietoernooi en aansluitend het einde-seizoen-feest wordt dit jaar gehouden op zondag 16 juni. Hou alvast de agenda vrij, nadere informatie volgt spoedig

 

Kennismaking training voor vriendjes- en vriendinnetjes op 23 Mei

Op donderdag 23 Mei wordt er een kennismaking training georganiseerd voor kinderen van 5 tot 11 jaar. Nodig al je vriendjes en vriendinnetjes uit. Nadere informatie volgt binnenkort.

 

Tot ziens op of rond het hockeyveld,

 

Bestuur JHC STIX

 

12-2-2019
Nieuws van JHC Stix, promotie hockey, ALV op 1 maart en start competitie op 9 maart
 

Beste leden en vrienden van JHC STIX

De winterstop zit er al weer bijna op. Maar stilgezeten hebben we zeker niet.

Basisopleiding trainen en coachen in samenwerking met de KNHB

In de afgelopen weken hebben 12 trainers en coaches deelgenomen aan de basisopleiding coachen en trainen van de KNHB. Ook Stix was gastheer, en vanuit de bond is duidelijk gesteld dat bij verschillende leeftijden een andere trainingsaanpak wordt gevraagd. Bijvoorbeeld dat bij de jongste jeugd tot en met de D pupillen het aandeel van spelen (spelletjes doen) nog steeds op minimaal 50% ligt.

Organisatie workshops en trainingen voor promotie hockey

Op 2 januari hebben we samen met MIKS en andere sportclubs een aantal workshops gegeven in Sportfun, met een mooie opkomst van wel 60 kinderen. Deze workshops zijn gegeven door een aantal jeugdtrainers. Daarnaast heeft Albert-Jan namens Stix een aantal trainingen gegeven bij de BSO van Skik met veel enthousiaste deelnemers.

We gaan door met het geven van workshops en trainingen in samenwerking met organisaties zoals Skik en Miks. Mochten er verzoeken zijn vanuit bijvoorbeeld scholen of andere organisaties dan willen we daar ook graag mee aan de slag.

Vrijwilligers en activiteiten binnen de vereniging

Tijdens een aantal avonden hebben we samen met een groot aantal betrokkenen deze winter gebrainstormd over hoe we meer vrijwilligers kunnen activeren. Het aantal vrijwilligers wordt er niet groter op en er zijn eigenlijk teveel vrijwilligers die er meerdere functies op na houden. Op zich zijn het niet de meest tijdrovende werkzaamheden die gedaan moeten worden, en vele handen maken licht werk! Voorgesteld werd onder andere om vrijwilligerswerk voor ouders verplicht te stellen. Uiteindelijk werd gekozen voor de variant om teams verantwoordelijk te maken voor evenementen en werkzaamheden. Bijvoorbeeld dat de Trimmers een feest gaan organiseren in September en de A-jeugd (samen met ouders) het familietoernooi en de seizoenafsluiting. Daarmee slaan we twee vliegen in één klap, continuïteit en betrokkenheid.

Ook bij de KNHB is uit onderzoek gebleken dat vrijwilligers wel voor een (jaarlijks) evenement zijn te porren. Wij zullen een beroep op jullie doen, maar uiteindelijk doe je het voor je eigen plezier en die van je kind(eren)!

Algemene ledenvergadering JHC STIX op 1 maart

Een voorstel welk team welke activiteit voor zijn rekening neemt is één van de agenda onderwerpen op de volgende ALV. We nodigen je hartelijk uit op vrijdag 1 maart om 20 uur in ons clubhuis.

Ook kun je  hier meebeslissen of we onze accommodatie tijdens trainings- en wedstrijddagen rookvrij willen maken. Het bestuur stelt dit voor.

De agenda voor de ALV wordt binnenkort verstuurd en op deze avond zullen onder meer ook de financiën besproken worden.

Trainingen en start tweede helft veldseizoen

Voor het eerst sinds jaren hebben we weer in de zaal getraind. Lekker droog en warm, en ook goed voor de techniek. Voor herhaling en uitbreiding vatbaar. De zaal trainingen zitten er nu op, er wordt dit seizoen alleen nog op het veld getraind. Na de voorjaarsvakantie weer twee keer in de week.

Negen maart begint de competitie weer voor alle teams. Laten we de sportieve lijn die we de eerste helft van het jaar hebben ingezet doorzetten. Met respect voor de tegenstander, en ook voor de coach en de scheidsrechter.

Graag tot ziens op 1 maart op de ALV, maar zeker bij de start van de competitie op 9 maart!

bestuur JHC Stix,

Albert Dirk van der Meer, voorzitter

Tamme Posthumus, Wiebren Wind.

 

 

29-7-2018
Training-schema seizoen 2018 -2019
 

Voor aankomend seizoen wordt er getraind volgens het volgende schema:

 

F en E6 teams:

Dinsdag:

17:00 - 18:00: E6-1, E6-2 en F

Vrijdag:

16:00-17:00; F-team

17:00-18:00; E6-1 en E6-2

 

D, C, B en A teams:

Dinsdag en donderdag:

1500-1600: D2

1600-1700: D1 en E8

1700-1800: C2

1800-1900: C1

1900-2000: B

2000-21.00: A

 

Trimmers:

Dinsdag:  21:00-22:00

 

De trainingen starten weer op dinsdag 28 Augustus, dit is de laatste vakantieweek.

De eerste wedstrijden zijn in het weekeind van 8 September.

 

In de winter wordt er waarschijnlijk een aantal keer in de zaal getraind en gaan we ook door op het veld.

 

 

26-6-2018
Geslaagd familie toernooi en slotfeest
 

 

Zondag 24 Juni werd voor het eerst het familietoernooi van JHC Stix gespeeld. Veertien teams deden mee en speelden wedstrijden tegen elkaar. De teams bestonden uit volwassenen en kinderen. Bij iedere gewonnen wedstrijd kon er een opblaasbal verdient worden en het team dat aan het eind de meeste ballen had verzameld had gewonnen. Tijdens het toernooi werd gezorgd voor een gezonde lunch.  Bijna alle teams hadden zich speciaal voor de gelegenheid gekleed. Naast de prijs voor de meeste gewonnen wedstrijden was er ook een prijs voor het team met het meest originele team tenue.

De winnaar van deze originaliteits prijs was het team van de Flinstones dat zich had uitgedost als.. de Flinstones met een tenue uit de oertijd. Het team dat als winnaar van het toernooi uit de bus kwam was het team "Chicks van Stix" en zij namen de wisselbeker mee naar huis.

Het toernooi was perfect georganiseerd door de jeugdcommissie; Pytrick, Elza en Erica bedankt voor de goede organisatie!

 

Aansluitend op het jeugdtoernooi was het slotfeest waar het seizoen 2017-2018 feestelijk is afgesloten. Er was een goede barbeque en voor de kinderen waren er springkussens en de ijskar. Er werden diverse prijzen verloot die beschikbaar werden gesteld door onze sponsoren, dank daarvoor aan sponsoren en aan de sponsorcommissie.

Clubshuiscommissie bedankt voor jullie inzet en organisatie voor het feest en dank aan alle anderen die hebben meegewerkt en georganiseerd.