Arbitrage 

Arbitrage, ook wel bekend als scheidsen, is het begeleiden van een wedstrijd op een sportieve en onpartijdige manier. Hiervoor zijn natuurlijk spelregels opgesteld. Kijk voor de meest actuele regels op de website van de KNHB!

Ook buiten de lijnen verwachten we als club sportief gedrag van de begeleiders en toeschouwers. De scheidsrechters mogen bij onsportief gedrag de toeschouwers of de begeleiders hierop aanspreken. We gaat er van uit dat dit niet hoeft te gebeuren!

De Arbitragecommissie
Bij JHC Stix is er een arbitragecommissie ingesteld. Deze commissie houdt zich bezig met het opleiden, begeleiden en inroosteren van de scheidsrechters.

Het inroosteren is bij de start van de wedstrijden even een klus.
Zodra het wedstrijdschema bekend is, is het piekwerk. Daarna is het vooral begeleiden van de scheidsrechters. Waar mogelijk worden scheidsrechters ingeroosterd op basis van hun ervaring
en worden bij het fluiten ondersteund.

Er wordt jaarlijks een online cursus Clubscheidsrechter, voor een ieder lid of ouder die dat graag wil, georganiseerd. Het is erg leuk én handig om als coach en ouder de spelregels te kennen. Daarnaast is het halen van een scheidsrechters kaart verplicht voor clubleden van MO18 en ouder. Wil je ook een dergelijke cursus volgen? 
Meld je aan bij [email protected]. Ook als je meer vragen 
hebt over de spelregels of het fluiten, neem vooral contact op!