Mededelingen
Agenda
terug naar vorige scherm
12-2-2019
Nieuws van JHC Stix, promotie hockey, ALV op 1 maart en start competitie op 9 maart

Beste leden en vrienden van JHC STIX

De winterstop zit er al weer bijna op. Maar stilgezeten hebben we zeker niet.

Basisopleiding trainen en coachen in samenwerking met de KNHB

In de afgelopen weken hebben 12 trainers en coaches deelgenomen aan de basisopleiding coachen en trainen van de KNHB. Ook Stix was gastheer, en vanuit de bond is duidelijk gesteld dat bij verschillende leeftijden een andere trainingsaanpak wordt gevraagd. Bijvoorbeeld dat bij de jongste jeugd tot en met de D pupillen het aandeel van spelen (spelletjes doen) nog steeds op minimaal 50% ligt.

Organisatie workshops en trainingen voor promotie hockey

Op 2 januari hebben we samen met MIKS en andere sportclubs een aantal workshops gegeven in Sportfun, met een mooie opkomst van wel 60 kinderen. Deze workshops zijn gegeven door een aantal jeugdtrainers. Daarnaast heeft Albert-Jan namens Stix een aantal trainingen gegeven bij de BSO van Skik met veel enthousiaste deelnemers.

We gaan door met het geven van workshops en trainingen in samenwerking met organisaties zoals Skik en Miks. Mochten er verzoeken zijn vanuit bijvoorbeeld scholen of andere organisaties dan willen we daar ook graag mee aan de slag.

Vrijwilligers en activiteiten binnen de vereniging

Tijdens een aantal avonden hebben we samen met een groot aantal betrokkenen deze winter gebrainstormd over hoe we meer vrijwilligers kunnen activeren. Het aantal vrijwilligers wordt er niet groter op en er zijn eigenlijk teveel vrijwilligers die er meerdere functies op na houden. Op zich zijn het niet de meest tijdrovende werkzaamheden die gedaan moeten worden, en vele handen maken licht werk! Voorgesteld werd onder andere om vrijwilligerswerk voor ouders verplicht te stellen. Uiteindelijk werd gekozen voor de variant om teams verantwoordelijk te maken voor evenementen en werkzaamheden. Bijvoorbeeld dat de Trimmers een feest gaan organiseren in September en de A-jeugd (samen met ouders) het familietoernooi en de seizoenafsluiting. Daarmee slaan we twee vliegen in één klap, continu├»teit en betrokkenheid.

Ook bij de KNHB is uit onderzoek gebleken dat vrijwilligers wel voor een (jaarlijks) evenement zijn te porren. Wij zullen een beroep op jullie doen, maar uiteindelijk doe je het voor je eigen plezier en die van je kind(eren)!

Algemene ledenvergadering JHC STIX op 1 maart

Een voorstel welk team welke activiteit voor zijn rekening neemt is één van de agenda onderwerpen op de volgende ALV. We nodigen je hartelijk uit op vrijdag 1 maart om 20 uur in ons clubhuis.

Ook kun je  hier meebeslissen of we onze accommodatie tijdens trainings- en wedstrijddagen rookvrij willen maken. Het bestuur stelt dit voor.

De agenda voor de ALV wordt binnenkort verstuurd en op deze avond zullen onder meer ook de financi├źn besproken worden.

Trainingen en start tweede helft veldseizoen

Voor het eerst sinds jaren hebben we weer in de zaal getraind. Lekker droog en warm, en ook goed voor de techniek. Voor herhaling en uitbreiding vatbaar. De zaal trainingen zitten er nu op, er wordt dit seizoen alleen nog op het veld getraind. Na de voorjaarsvakantie weer twee keer in de week.

Negen maart begint de competitie weer voor alle teams. Laten we de sportieve lijn die we de eerste helft van het jaar hebben ingezet doorzetten. Met respect voor de tegenstander, en ook voor de coach en de scheidsrechter.

Graag tot ziens op 1 maart op de ALV, maar zeker bij de start van de competitie op 9 maart!

bestuur JHC Stix,

Albert Dirk van der Meer, voorzitter

Tamme Posthumus, Wiebren Wind.

 

 
 

Hoofdsponsor
Sponsoren
Statistieken
vrijdag 5 juni 2020
Aantal leden (info) 128
Nu online
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 69,5%
Links
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Buienradar
Hockey.nl