Wedstrijden quicklinks
Mededelingen
Agenda
Vandaag jarig
Bodine Kleinsmit
terug naar vorige scherm
23-4-2016
Nieuwsflits April 2016

Beste leden, ouders van leden en andere belangstellenden,

 

Het is alweer een tijdje geleden dat wij een nieuwsflits hebben verzonden. Daarom is er ook veel te melden! Met in deze nieuwsflits onder andere het kunstgras, Jelle naar Jongens A jong oranje, schoolhockey en er zijn vacatures binnen de club.

 

JHC STIX is bezig met haar zesde bestaansjaar. Diverse mijlpalen hebben we reeds gehad: oprichting, nieuw clubhuis met opening door Naomi van As, WK dag, lustrum met geweldige veiling en zangacts en nu dit jaar het groen licht van de gemeente voor het aanleggen van kunstgras. Deze zaken zijn zeker niet onbelangrijk maar het allermooiste is natuurlijk dat wij met z’n allen genieten van de hockeysport zowel voor de grote groep jeugd als de gezellige groep Trimhockeyers. Bij de jeugd hebben we inmiddels 2 teams F jeugd, 3 teams E jeugd waarvan 2 achttallen en maar liefst 2 D elftallen, een C en een B elftal, Dit is een mooie brede basis waar we mee door kunnen groeien. Komend jaar op ons nieuwe kunstgras zal dit zeker nog verder uitbreiden.

Afgelopen winter hebben de meeste van ons niet stil gezeten, schaatsen op natuurijs lukte niet echt maar zaalhockey kon gelukkig wel. Alle teams inclusief de Trimmers hebben wekelijks in de nieuwe hal bij het zwembad, Swimfun, kunnen trainen. We hopen dat we komend jaar behalve trainingen ook enkel jeugdteams kunnen laten kennis maken met de echte zaalhockeywedstrijden.

Als afsluiting van deze inleiding wil ik iedereen met klem zeggen : geniet nog even heel erg van ons mooie echte unieke hockey natuurgrasveld want als er eenmaal kunstgras ligt wil je nooit wat anders !!

 

Schoolhockey

De jeugdcommissie van JHC Stix is in samenwerking met Miks Welzijn bezig met het organiseren van een schoolknotshockeytoernooi voor de groepen 4 van de basisscholen in en rond Joure. Het toernooi vindt plaats op woensdag 1 juni op het hockeyveld van JHC STix van 14:45 – 17:00 uur.

We hebben al enkele sponsoren gevonden die mee willen denken v.w.b. het eten en drinken voor kinderen en eventueel een wisselbokaal ter beschikking willen stellen voor het winnende team. Het is de bedoeling om dit schoolhockeytoernooi ieder schooljaar voor de groepen 4 te organiseren.

Op deze manier kunnen de jongere kinderen van de basisschool spelenderwijs kennismaken met hockey. Na het hockeytoernooi krijgen de deelnemende kinderen een goodybag mee met daarin een noodbitje en een uitnodiging om in het nieuwe seizoen op ons nieuwe kunstgrasveld met een open training mee te doen.

De jeugdcommissie zoekt nog vrijwilligers die tijdens het schoolknotshockeytoernooi op 1 juni a.s. kunnen helpen bij het cateren van de kinderen of andere voorkomende taken kunnen doen Heb je zin om mee te helpen met dit leuke toernooi en vind je het leuk om andere kinderen enthousiast te maken voor hockey, mail dan naar [email protected].

Jelle naar Jong Oranje!

Jelle Brongers, trainer van de 2 D teams, is gevraagd om mee te trainen met de voorselectie van jongens A Jong Oranje! Dinsdag 3 mei is zijn eerste training op hockeyclub Kampong. Fantastisch nieuws! Jelle, Gefeliciteerd!

 

Kunstgras

Afgelopen maanden hebben we onze input geleverd aan Kybys, het begeleidende buro voor de gemeente. Alhoewel het budget voor het veld inclusief LED verlichting krap is, is een gedeelte van ons wensenlijstje meegenomen in het bestek. Het bestek is op 6 april aanbesteed aan 5 partijen die we gezamenlijk hebben geselecteerd en 06 mei is de gunning. De uitvoering start op 6 juni en ons veld is 1 september 2016 klaar voor de start van seizoen 2016 / 2017! In het clubhuis hangt een nieuwe tekening zoals e.e.a. uitgevoerd gaat worden.

 

Arbitrage

De afgelopen tijd heeft ook de arbitrage zich binnen onze club verder ontwikkeld; zo wordt de jongste jeugd sinds een half jaar gefloten door ouders die als spelbegeleider optreden. Hieraan voorafgaande heeft de arbitrage commissie een informatie avond georganiseerd om de spelbegeleiders de basis regels van het hockeyspel te leren. Afgelopen winter is de commissie weer druk geweest om een KNHB spelregel avond te organiseren om belangstellenden (inclusief de B-team leden) voor te bereiden op het halen van de scheidsrechterskaart. Het resultaat was dat de club een tiental nieuwe scheidsrechters erbij heeft. Deze jonge scheidsrechters worden inmiddels al ingepland voor het fluiten van D en C wedstrijden. Omdat de scheidsrechterspool voor het fluiten van de oudere jeugd wedstrijden momenteel nog te klein is, heeft er kortgeleden een succesvol overleg plaatsgevonden tussen de arbitrage commissie, de technische commissie en de coaches over de vraag hoe meer ouders te betrekken bij het fluiten van oudere jeugd wedstrijden. De coaches gaan actief helpen bij het betrekken van ouders bij het fluiten. Het doel is om komend voorjaar nog een groep ouders 'klaar te stomen' tot kundige scheidsrechters!

 

Vacatures

Een club kan niet bestaan zonder vrijwilligers, gelukkig hebben we al een mooie groep enthousiaste mensen die voor de club klaar staan. Maar er zijn nog altijd een paar vacatures:

1 x materialencommissie

2 x technische commissie

2x zaalhockeycommissie

1x sponsorcommissie

1x scheidsrechterscommissie

Interesse? Mail dan naar [email protected] of schiet iemand aan langs het veld of in het clubhuis.

 

 
 

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord