Wedstrijden quicklinks
Mededelingen
Agenda
Vandaag jarig
Astrid Jager
terug naar vorige scherm
2-11-2014
Opening clubhuis JHC Stix

Opening clubhuis JHC Stix

Op 1 november is het nieuwe clubhuis van de Jouster hockeyclub Stix officieel geopend. Er was een enorme opkomst, ongeveer 300 geïnteresseerden zijn op de feestelijkheden afgekomen.  Olympisch-, Europees- en Wereldkampioene hockey, Naomi van As, was voor deze officiële gebeurtenis uitgenodigd om de opening te voltrekken.

Naomi werd door een erehaag, gevormd door de 100 jeugdleden, en onder luid gejuich, verwelkomd op het veld. Ze werd snel naar het clubhuis begeleid, om een paar minuten later de officiële opening te voltrekken. Voorzitter van JHC Stix Edward Brongers nam vlak daarvoor het woord, heette de mensen welkom en vertelde in het kort de weg die JHC Stix heeft afgelegd tot nu toe. Daarna was het de beurt aan Naomi; nadat ze met de 2 jongste leden door een papieren muur was gelopen was de officiele opening een feit.  Onder luid gejuich, muziek, veel ballonnen en confetti kon het feest beginnen.  Een mooi moment voor alle vrijwilligers die dit voor elkaar gekregen hebben.

Als dank voor het openen van het clubhuis en omdat ze haar naam aan de opening heeft gegeven, werd het plein tussen de 2 gebouwen gedoopt met de naam: 'Naomi van As plein'.  Voor de kinderen was er van alles georganiseerd, versieren van cupcakes, schminken, springkussens en diverse hockey opdrachten. Voor de volwassenen was er een hapje en een drankje, muziek, een loterij en een veiling.  Het was al met al, mede door het geweldige weer, een erg geslaagde dag.

Het gaat goed met JHC Stix. De club heeft op dit moment 120 leden, dit betreft 8 jeugd teams en een trim hockey team. Dit seizoen alleen al zijn er 30 leden bij gekomen. Dit laat zien hoe sterk hockey leeft in Joure.

Een grote wens van JHC Stix is de realisatie op korte termijn van een kunstgrasveld  zodat hockey in Joure zich verder kan ontwikkelen
 
 

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord